U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

AmazingAir gaat onzichtbare belasting te lijf

AirDoctor gaat onzichtbare belasting te lijf

15 april 2021

Meer dan ooit hebben we te maken met onzichtbare belasting. Niet alleen buitenshuis, maar vooral ook binnenshuis kunnen luchtvervuiling, fijnstof, pollen, huisstofmijt, schimmels en bacteriën schadelijke gevolgen hebben voor onze gezondheid.

In het afgelopen jaar maakten we bovendien kennis met een nieuwe bedreiging in de vorm van een virus. Nooit hadden we kunnen vermoeden dat dit zo’n grote rol zou gaan spelen in ons leven. Inclusief collectief opgelegde maatregelen, voor buiten en binnen, waardoor we ons continu bewust zijn van potentieel gevaar. Dit heeft een grote impact op ons gevoel van veiligheid en welbevinden.

In deze blog introduceren we AmazingAir; een krachtig luchtfiltersysteem waarmee je je regie en gevoel van veiligheid binnenshuis weer kunt terug pakken. Het bijzondere van AmazingAir is dat het systeem je binnenlucht filtert op een veelheid aan onzichtbare stoffen. Met zuivere en gezonde lucht als resultaat.

Inhoudsopgave

 • Maak kennis met AmazingAir
 • Een krachtig drietraps luchtfiltersysteem
 • De effecten van een slechte luchtkwaliteit
 • Wat zit er precies in onze lucht?
 • AmazingAir: elke dag zuivere lucht
 • Zes unieke kenmerken van AmazingAir
 • Grip op het onzichtbare in je leefruimte
 • Meer lezen over luchtvervuiling?

Maak kennis met AmazingAir

De lucht die je inademt binnenshuis of op kantoor bevat naast zuurstof tal van schadelijke, niet natuurlijke en onzichtbare stoffen. Een gezond binnenklimaat is echter essentieel voor je gezondheid, nu en in de toekomst. Wil je meer zekerheid over de luchtkwaliteit in je huis? AmazingAir biedt uitkomst. AmazingAir is een wetenschappelijk getest luchtfiltersysteem met een zeer hoge capaciteit. Het is het enige luchtfiltersysteem dat beschikt over een uniek fijnmazig UltraHEPA filter (HP14), waardoor de beste filterresultaten worden behaald. Het systeem is compact vormgegeven en is gunstig geprijsd. AmazingAir houdt de lucht schoon in je woonkamer, werkkamer, slaapkamer en de kamers van je kinderen. Ook voor andere binnenruimtes zoals kantoren, (sport)scholen of kinderdagverblijven is AmazingAir een perfecte keuze. De filtratietechnologie van AmazingAir is krachtig genoeg om eens per uur alle lucht in een ruimte van 225 m2 te filteren. In een ruimte van bijvoorbeeld 46 m2 wordt de lucht maar liefst elke 12 minuten gefilterd.

Een krachtig drietraps luchtfiltersysteem

AmazingAir bevat een krachtig drietraps filtersysteem met een zeer stille werking:

1) Het reinigbare voorfilter van AmazingAir is ontworpen om grotere verontreinigingen zoals stof en dierenhaar te verwijderen en zorgt tevens voor een lange levensduur van de andere filters. Het voorfilter kan worden gestofzuigd of met de hand worden gewassen en telkens worden hergebruikt.

2) AmazingAir beschikt vervolgens over een dubbel filter voor koolstof, gassen én ‘volatile organic compounds’ (VOC) ofwel ‘vluchtige organische stoffen’ in het Nederlands.

3) AmazingAir bevat tenslotte een zeer fijnmazig UltraHEPA™-filter dat 100 x effectiever is dan een regulier HEPA-filter.

4) De stille ‘whisperjet’ ventilatoren zorgen ervoor dat AmazingAir ook op de hoogste stand in een rustige leefomgeving past.

AirDoctor filters

De effecten van een slechte luchtkwaliteit

Als de binnenlucht van matige of slechte kwaliteit is, dan kan dat leiden tot verschillende symptomen. Moet je thuis vaak niezen of heb je last van een piepende ademhaling, tranende ogen, vermoeidheid, prikkelbaarheid of een verstopte neus? Dan kan dat een teken zijn van een groter probleem, namelijk luchtvervuiling binnenshuis. Als je langdurig wordt blootgesteld aan een slecht binnenklimaat, dan kan dat op termijn ook grotere gezondheidsverstorende effecten hebben. Het vergroot risico’s op aandoeningen van de luchtwegen of het cardiovasculaire systeem, met een groot effect op je kwaliteit van leven. De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), die als taak heeft het beschermen van de gezondheid en de omgeving van de mens, geeft aan dat binnenlucht tot zelfs 100 keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht en waarschuwt voor de verborgen risico’s hiervan voor de gezondheid op de korte en lange termijn.

Wat zit er precies in onze lucht?

De lucht die we inademen bevat naast zuurstof ook schadelijke gassen en chemische verbindingen in verschillende concentraties, zoals stikstofdioxide, ozon, zwaveldioxide, koolmonoxide en koolstofdioxide. In onze binnenruimtes komen veel zogenoemde ‘volatile organic compounds’ (VOC) voor, ofwel ‘vluchtige organische stoffen’ in het Nederlands. VOC zijn stoffen die bij kamertemperatuur gemakkelijk verdampen. Ze komen vrij uit allerlei producten in huis zoals verf, schoonmaakproducten, cosmetica, luchtverfrissers, brandvertragers en bouwmaterialen. De concentraties van VOC binnenshuis zijn dus aanzienlijk hoger dan buitenshuis. VOC kunnen op de korte en langere termijn schadelijke effecten hebben voor je gezondheid. VOC verschillen in vorm, grootte en samenstelling. Samen met zand en andere stoffen worden ze ook wel fijnstof genoemd. Bronnen van fijnstof zijn bijvoorbeeld ook het verkeer, industrie, veehouderijen, houtkachels, energiecentrales en de natuur. In de buitenlucht kun je individueel helaas niet veel doen aan fijnstof. De luchtkwaliteit binnenshuis kun je gelukkig wel beïnvloeden en zelfs optimaliseren.

AmazingAir: elke dag zuivere lucht

Met AmazingAir zorg je elke dag opnieuw voor een zuiver luchtklimaat binnenshuis of op kantoor. AmazingAir verwijdert maar liefst 99,9% van de luchtverontreiniging. Het gaat daarbij al om deeltjes in de lucht zo klein als 0,003 micrometer en om de overgrote meerderheid van VOC. AmazingAir filtert bijvoorbeeld: rook (deeltjes van 0.1-1 micrometer), bacteriën (0.02-0.2 micrometer), virussen (0.06-0.1 micrometer), pollen (10-20 micrometer), schimmels (10 micrometer) en huisstofmijt (50 micrometer).

AmazingAir filtert eens per uur alle lucht in een ruimte van 225 m2, en kent voor deze oppervlakte dus een zogenoemd Air Changes per Hour (ACH) van 1. Voor een ruimte van 140 m2 bedraagt de ACH 1,6, voor 90 m2 is de ACH 2,5 en voor 46 m2 is de ACH maar liefst 5.

AmazingAir filtert dus moeiteloos allerlei irriterende en verontreinigende stoffen uit je binnenlucht en brengt pure zuivere lucht ervoor in de plaats. Zo investeer je in je algehele gezondheid en verminder je de belasting op je longen.

Zes unieke kenmerken van AmazingAir

 1. State-of-the-art UltraHEPA™: Het fijnmazige UltraHEPA™-filter van AmazingAir is 100 keer effectiever dan gewone HEPA-filters. Het filtert zelfs ultrafijne schadelijke deeltjes van 0,003 micrometer uit de lucht.
 2. Speciaal filter met dubbele werking: AmazingAir bevat naast het UltraHEPA™-filter een gepatenteerd filter voor koolstof, gassen en VOC. Deze dubbele werking filtert gevaarlijke ozon, gassen en VOC zoals formaldehyde uit de lucht.
 3. Automatisch luchtkwaliteitsensor: AmazingAir beschikt over een professionele luchtkwaliteitsensor waardoor de luchtkwaliteit in de kamer automatisch wordt beoordeeld en onmiddellijk wordt aangepast aan het juiste filtratieniveau.
 4. 100% gesloten systeem: AmazingAir zuivert en filtert de binnenlucht via een 100% gesloten systeem. Alleen volledig gesloten systemen zorgen voor volwaardige zuivere lucht.
 5. Automatische melding: Een indicatielampje op AmazingAir vertelt wanneer het tijd is om de filters te vervangen.
 6. Stille prestaties: AmazingAir gebruikt exclusieve professionele stille ‘whisperjet’ ventilatoren. Deze ventilatoren zijn 30% stiller dan ventilatoren in gewone luchtreinigers. Zelfs met AmazingAir op de hoogste snelheid geniet je van een rustige thuisomgeving.

Grip op het onzichtbare in je leefruimte

Met AmazingAir investeer je dus in pure en zuivere lucht. Je ondervangt de risico’s van onzichtbare verontreinigingen, of het nu gaat om VOC, rook, pollen, huisstofmijt, bacteriën en zelfs virussen. Hierdoor wordt het onzichtbare, in elk geval in je eigen leefruimte, weer volledig beheersbaar. Een optimaal binnenklimaat betekent niet alleen een goede basis voor je gezondheid. Het doet ook iets anders. Het laat je je gevoel van vrijheid en zorgeloosheid binnenshuis weer maximaal ervaren. Zodat thuis weer je ultieme veilige plek is. Ook wanneer je bijvoorbeeld familie of vrienden op bezoek krijgt. Is dat niet iets wat we allemaal weer willen ervaren? Vanzelfsprekend geldt dit ook voor alle andere ruimtes waar AmazingAir wordt gebruikt. Ook je klanten, leden of medewerkers verdienen deze veiligheid.

Meer lezen over luchtvervuiling?

Op de website van ReThink Foundation vind je een uitgebreid artikel over luchtvervuiling. ReThink Foundation heeft als missie bij te dragen aan bewustzijn over gezondheid. ReThink organiseert seminars en evenementen en brengt kennis over fysiologie en gezondheid bijeen van onderzoekers, instituten en (para)medische professionals.

AmazingAir

4-in-1 Luchtfilter

Via Logic of Nature: 15% korting
€ 421,- 
(normaal € 495,-)