U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

AquaTru voor zuiver dagelijks drinkwater

13 september 2021

Ons kraanwater bevat talrijke stoffen die we niet zien, proeven en ruiken, maar die we liever niet binnenkrijgen. Zoals PFAS ofwel poly- en perfluoralkylstoffen. PFAS is een verzamelnaam voor zo'n vierduizend chemicaliën die moeilijk afbreekbaar zijn in het milieu en die ook in ons drinkwater zitten. Ook kunnen er stoffen als lood, chloride, hormonen, pesticiden en medicijnresten in voorkomen.

Een zorgelijke gedachte. Gelukkig kun je er zelf iets aan doen. In deze blog vertellen we je alles over AquaTru; een uniek waterfiltersysteem waarmee je zelf elke dag heel makkelijk kunt zorgen voor zuiver drinkwater. AquaTru filtert maar liefst 99% van alle chemische stoffen en maakt je drinkwater 100% kalk- en chloridevrij.

Inhoudsopgave

  • Maak kennis met AquaTru
  • Een uniek 4-fasen waterfiltersysteem
  • Wat is omgekeerde osmose?
  • Wat zit er in ons drinkwater?
  • Weer zorgen voor echt zuiver drinkwater
  • Meer lezen over zuiver drinkwater?

Maak kennis met AquaTru

Van het water dat je drinkt uit de kraan, zou je mogen veronderstellen dat het veilig is. Maar toch is dat steeds minder het geval. De reden hiervoor is dat er steeds meer stoffen in de wereld komen die schadelijk zijn voor de mens. Deze stoffen zijn door de mens gemaakt en komen van nature niet in het milieu voor. Ze komen echter ook in ons drinkwater terecht. Met het waterfiltersysteem AquaTru filter je vrijwel alle schadelijke stoffen uit je dagelijkse drinkwater. AquaTru kent een 4 fasen filtratie, onder meer op basis van omgekeerde osmose. Het filtert 99% van alle chemische stoffen, het maakt je kraanwater 100% kalk- en chloridevrij en haalt hormonen, medicijnresten en pesticiden uit je drinkwater.

Dankzij het bescheiden formaat, plaats je AquaTru heel gemakkelijk op je aanrecht in je huis, op de toonbank van je winkel of op je kantoor. Het filtersysteem is gemakkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden. Binnen een paar minuten wordt je water gefilterd en kun je genieten van een glas zuiver drinkwater. AquaTru is bovendien heel gunstig geprijsd. Zeker als je dit afzet tegen de aanschaf van drinkwater uit plastic flessen. Met AquaTru vermijd je bovendien microplastics en chemische stoffen, zoals Bisfenol A (BPA’s), die worden aangetroffen in water uit plastic flessen.

Een uniek 4-fasen waterfiltersysteem

AquaTru bevat vier filters:

  1. Een mechanisch prefilter; dit filter verwijdert bezinksel en troebelheid uit water;
  2. Een omgekeerd osmose prefilter; dit filter verwijdert meer dan 99% chloor en chloramine uit water;
  3. Een omgekeerd osmose membraan; dit membraan verwijdert onder meer barium, chromium-6, chromium, koper, fluoride, ijzer, lood en selenium uit water;
  4. Ten slotte een geactiveerd koolstof VOC filter; dit filter verwijdert herbiciden, pesticiden, industriële oplosmiddelen en chemische bestanddelen zoals ‘volatile organic compounds’ (VOC) ofwel ‘vluchtige organische stoffen’. Het zorgt ook voor een frisse smaak van je drinkwater.

Wat is omgekeerde osmose?

In het proces van omgekeerde osmose wordt een extreem fijn filter of membraan gebruikt waardoor stoffen van water worden gescheiden en zo uit het water worden gefilterd. Omgekeerde osmose is dan ook een uitstekende methode om water te zuiveren. Het water wat gefilterd wordt, wordt onder druk door een semi doorlaatbaar membraan geperst waarbij de natuurlijke osmotische druk wordt omgekeerd. Het filter of membraan is zo ontworpen dat kleine watermoleculen van zuiver water er doorheen kunnen, maar grotere deeltjes of moleculen met een chemische samenstelling niet. Zo blijft zuiver water over.

Wat zit er in ons drinkwater?

Voor de kwaliteit van het drinkwater in Nederland gelden strenge wettelijke regels. En toch constateerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in 2021 dat er te veel PFAS wordt aangetroffen in ons voedsel, de bodem, de lucht en in ons drinkwater. Deze ‘forever chemicals’ die niet worden afgebroken en tot in het oneindige in het milieu blijven, krijg je dus ook in je lichaam. Een teveel aan PFAS in je lichaam kan schadelijke gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor je immuunsysteem. Als je je bovendien realiseert dat onze hersenen en spieren voor 75%, ons bloed voor 92% en onze botten voor 22% uit water bestaan, dan weet je dat we voldoende zuiver water nodig hebben om gezond te blijven.

Weer zorgen voor echt zuiver drinkwater

Met AquaTru zorg je zelf dus weer voor volstrekt zuiver drinkwater. AquaTru verwijdert de onzichtbare, geurloze en smaakloze risico’s in al het water dat je drinkt. Of het nu in je twee liter water is die je drinkt per dag, of in het water wat je gebruikt om te koken of de koffie of thee die je je bezoekers aanbiedt. Je kunt er na filtering door AquaTru van op aan dat je water weer echt zuiver water is. En dat het niets meer bevat dan dat.

Meer lezen over zuiver drinkwater?

Op de website van ReThink Foundation vind je een uitgebreid artikel over zuiver drinkwater. ReThink Foundation heeft als missie bij te dragen aan bewustzijn over gezondheid. ReThink organiseert seminars en evenementen en brengt kennis over fysiologie en gezondheid bijeen van onderzoekers, instituten en (para)medische professionals.

AquaTru waterfilter

Verwijdert tot meer dan 99% van alle schadelijke stoffen uit je kraanwater, dankzij een uniek 4 fasen filtratie systeem.

Via Logic of Nature: 15% korting
€ 330,65  
(normaal € 389,-)