U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
  • 09:00 uur - 17:00 uur:
    Precieze programma volgt nog!
shade

De meetbaarheid van chronische vermoeidheid

15 oktober 2021

2-daagse scholing 15 t/m 16 oktober 2021

De meeste klinische verschijnselen van chronische vermoeidheid zijn aspecifiek. Ze ontstaan vaak geleidelijk in de loop van maanden of zelfs jaren.

Vaak wordt bij vermoeidheid een relatie gelegd met de bijnieren. Toch hoeft chronische moeheid niet enkel en alleen samen te hangen met bijnierinsufficiëntie. Ook de cellulaire energieproductie en de beschikbaarheid van essentiële bouwstenen, zoals vitaminen en aminozuren, kunnen en rol spelen bij vitaliteit. Bovendien is het functioneel antwoord te vinden op de vraag of bijnierinsufficiëntie altijd een primair fenomeen is of soms een secundaire oorzaak kent.

Deze masterclass zal inzichten verschaffen in de pathogenese (infecties, angst, stress, dieet en microbioom) van chronische vermoeidheid.

Spreker Robert van Esch MSc
Robert van Esch studeerde in 2005 af aan de Academie voor Mesologie. Daarna volgde hij het gehele opleidingstraject voor therapeut volgens de PsychoNeuroImmunologie (PNI), waarna hij deelnam aan het masterprogramma klinische PNI aan de Universiteit van Gerona. Sinds 2004 heeft Robert praktijkvoering in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

Je kunt je alleen aanmelden voor deze training als je een medisch professional bent.