U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
  • 09:00 uur - 17:00 uur:
    Precieze programma volgt nog!
shade
  • Locatie
  • Ecogebouw Bunnik
  • Regulierenring 12, 3981 LB
  • Bunnik
  • Kaart en route

Hormoonspecifieke geneeskunde

21 januari 2022

2-daagse scholing 21 t/m 22 januari 2021

Geslachtshormonen zijn betrokken bij uiteenlopende stofwisselingsprocessen. Zo hebben zij invloed op de genetische programmering en de neurologische communicatie. Tevens gaan zij interactie aan met de andere steroïdhormonen en hormoonassen. Zowel de balans als de conversie van geslachtshormonen kunnen door erfelijke en epigenetische factoren beïnvloed worden, wat kan leiden tot specifieke symptomen. Hormonale disbalans kan optreden bij mannen en vrouwen in alle leeftijdscategorieën. Toch blijkt vaak in de praktijk dat vrouwen vaker ten prooi vallen aan hormoon gerelateerde verstoringen dan mannen.

Tijdens de tweedaagse wordt nadrukkelijk gekeken naar de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen en hun (patho)fysiologische uitwerking op het dagelijks functioneren. Vanzelfsprekend zal ook gesproken worden over de verschillen in therapeutische benadering en interventie.

Spreker Robert van Esch MSc
Robert van Esch studeerde in 2005 af aan de Academie voor Mesologie. Daarna volgde hij het gehele opleidingstraject voor therapeut volgens de PsychoNeuroImmunologie (PNI), waarna hij deelnam aan het masterprogramma klinische PNI aan de Universiteit van Gerona. Sinds 2004 heeft Robert praktijkvoering in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

Je kunt je alleen aanmelden voor deze training als je een medisch professional bent.