U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
  • 09:00 uur - 17:00 uur:
    Precieze programma volgt nog!
shade

One Carbon Metabolism

19 juni 2021

One Carbon Metabolism, schakel bij methylatie, metabolisme en detoxificatie

De stofwisseling van koolstofatomen speelt een belangrijke rol bij het tot stand brengen van diverse biochemische processen van het lichaam. Methylgroepen, die koolstofafhankelijk zijn, zijn te vinden bij de genprogrammering, de stofwisseling van homocysteïne en de detoxificatie in de lever. Aldus heeft het ‘one carbon metabolism’ een schakelfunctie in ons lichaam. Het doorgronden van de verschillende metabole processen, waarbij methylgroepen en koolstofatomen een centrale plek innemen, is van cruciaal belang om onze totale stofwisseling te kunnen begrijpen.

Tijdens de masterclass wordt onder meer nauwgezet stilgestaan bij de diverse vormen van ‘one carbon metabolism’, waarbij methylatie direct en indirect een rol speelt.

Tevens wordt een aantal invloeden in kaart gebracht dat direct impact kan hebben op de methylatie en indirect op de expressie van het DNA. Hierbij wordt gekeken naar mogelijke biochemische afwijkingen (dysmethylatie) en micronutriëntenstatus. Deze observaties vormen vervolgens de insteek van waaruit verantwoorde therapeutische interventies worden besproken.

Spreker Robert van Esch MSc
Robert van Esch studeerde in 2005 af aan de Academie voor Mesologie. Daarna volgde hij het gehele opleidingstraject voor therapeut volgens de PsychoNeuroImmunologie (PNI), waarna hij deelnam aan het masterprogramma klinische PNI aan de Universiteit van Gerona. Sinds 2004 heeft Robert praktijkvoering in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

Je kunt je alleen aanmelden voor deze training als je een medisch professional bent.