U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Determineren en verdiepen

Determineren en verdiepen

Robert van Esch MSc
Training
  • 08:00 uur - 16:00 uur:
    Precieze programma volgt nog!
shade

Online training: De kenmerken van (dys)methylatie

5 mei 2020

De online training zal vanaf begin mei online te volgen zijn. Na aanmelding is de training, bestaande uit meerdere video’s, voor u 3 weken beschikbaar om te volgen.

Methylatie is het belangrijkste biochemische mechanisme in het lichaam. Het is onderdeel van diverse fysiologische processen die ook gerelateerd worden aan epigenetische invloeden.

Tijdens de online training wordt onder meer nauwgezet stilgestaan bij de diverse vormen van genetische programmering, waarbij methylatie direct en indirect een rol speelt. Tevens wordt een aantal invloeden in kaart gebracht dat direct impact kan hebben op de methylatie en indirect op de expressie van het DNA. Hierbij wordt gekeken naar mogelijke biochemische afwijkingen (dysmethylatie) en micronutriëntenstatus. Deze observaties vormen vervolgens de insteek van waaruit verantwoorde therapeutische interventies worden besproken.

Spreker Robert van Esch MSc
Robert van Esch studeerde in 2005 af aan de Academie voor Mesologie. Daarna volgde hij het gehele opleidingstraject voor therapeut volgens de PsychoNeuroImmunologie (PNI), waarna hij deelnam aan het masterprogramma klinische PNI aan de Universiteit van Gerona. Sinds 2004 heeft Robert praktijkvoering in afwisselende samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en osteopaten en schrijft hij regelmatig wetenschappelijke artikelen op het gebied van functionele geneeskunde en fytotherapie.

U kunt zich alleen aanmelden voor deze producttraining als u een medisch professional bent.