U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Fibraphar: “do good and good will come to you”!

do good, receive good

15 maart 2021

Kun je op dit moment iets zaaien, waardoor je straks rijkelijk kunt oogsten? En kies je dan het beste voor een monocultuur of voor diversiteit? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

Als we een parallel trekken naar onze landbouw en natuur, dan zien we biodiversiteit gelukkig steeds sterker terugkeren in de aandacht. Waar biodiversiteit ooit de standaard was en de basis vormde voor stabiliteit, gezondheid en veerkracht, is deze diversiteit door ons eigen toedoen steeds verder afgenomen. Dat heeft grote, helaas nadelige, gevolgen. Ook voor ons als mens; wij staan niet los van het ecosysteem waarin we leven. Op kleinere schaal hebben wij ook een inwendig ecosysteem, ons microbioom. Daar geldt hetzelfde principe. Gelukkig kun je daar zelf wel veel in doen. En direct alvast de slogan: als jij goed voor jouw innerlijke ecosysteem zorgt, dan zorgt jouw microbioom ook goed voor jou. In het streven naar diversiteit en balans speelt Fibraphar een diplomatieke rol.

Inhoudsopgave

  • Wat is uniek aan Fibraphar?
  • Wat zijn de voordelen van Fibraphar?
  • Fibraphar: een pre- en probioticum ineen
  • FODMAP’s: vriend of vijand?
  • Fibraphar: ook voor een gevoelige buik
  • Wat is de samenstelling van Fibraphar?
  • Hoe kun je Fibraphar gebruiken?
  • Biodiversiteit: zo buiten, zo binnen
  • Meer lezen?

Wat is uniek aan Fibraphar?

Fibraphar is een uniek synbioticum; een afgewogen combinatie van goedaardige bacteriën én natuurlijke voedingsvezels. De bacteriën bestaan uit vier stammen lactobacillen, namelijk L. acidophilus, L. casei, L. delbrueckiien L. rhamnosus. Dankzij de maagzuurresistente capsules komen ze gegarandeerd massaal intact aan in je darmen. De voedingsvezels zijn van Sunfiber® en zijn gecertificeerd laag in FODMAP. Dat maakt dit product geschikt voor iedereen, ook als je een gevoelige buik hebt. Tot slot bevat Fibraphar een extract van de plantstof Berberis vulgaris ofwel de zuurbes. Zuurbes staat bekend om het berberinegehalte en om de ondersteunende rol in je darmfunctie. Kortom, met 1 capsule per dag vol levende natuur ondersteun je jouw microbioom.

Nutriphyt Fibraphar

Wat zijn de voordelen van Fibraphar?

•  Fibraphar is een krachtig synbioticum; een combinatie van pre- en probiotica

•  Fibraphar levert 10 miljard goedaardige bacteriën per dagdosering

•  Fibraphar bevat 4 stammen synergetisch actieve lactobacillen

•  Fibraphar bevat Sunfiber® gecertificeerde low-FODMAP oplosbare voedingsvezels

•  Fibraphar is verrijkt met Berberis vulgaris voor een goede darmfunctie

•  Fibraphar kan goed met antibiotica worden gecombineerd

•  Fibraphar is gegarandeerd vrij van lactose, gluten en soja

•  Fibraphar is clean label en bevat alleen natuurlijke hulpstoffen

Fibraphar: een pre- en probioticum ineen

Het voordeel van Fibraphar is dat het niet alleen een probioticum is, maar dat het product tevens prebiotica bevat. Prebiotica zijn voedingsvezels die letterlijk voeding vormen voor je goede darmbacteriën. Je krijgt prebiotica ook binnen door het eten van bijvoorbeeld groenten, fruit, granen en peulvruchten. Hoe gevarieerder en plantaardiger je voeding, hoe rijker het aanbod aan vezels voor je darmbacteriën. En hoe rijker je inwendige populatie micro-organismen, zoals lactobacillen en bifidobacteriën. Deze biodiversiteit in je microbioom zorgt voor stabiliteit en veerkracht. Het is een belangrijke pijler voor je gezondheid. Een optimaal streven is het eten van dertig verschillende plantaardige producten per week, waaronder hoofdzakelijk groenten en in mindere mate fruit. Echter, dan moet je dit wel kunnen. Heb je een gezonde darmfunctie, dan vormen vezels geen probleem. Heb je echter last van het eten van vezels, dan gaat het vaak om de zogenoemde FODMAP’s.

Fodmap voedsel

FODMAP’s: vriend of vijand?

De afkorting FODMAP komt oorspronkelijk uit het Engels en staat voor Fermenteerbare Oligosacchariden Disacchariden Monosacchariden And Polyolen. Het zijn fermenteerbare koolhydraten met een korte keten. FODMAP’s zitten in veel gezonde producten, zoals fruit, groenten, paddenstoelen, granen en peulvruchten. Sommige typen FODMAP’s kunnen door je spijsverteringsenzymen worden afgebroken. Anderen worden eerst door je darmbacteriën gefermenteerd, waarna ze worden omgezet in bruikbare stoffen voor je lichaam. FODMAP’s zitten dus in gezonde voedingsmiddelen die je lichaam nodig heeft, ook voor de andere nutriënten, en zorgen zelf ook weer voor gunstige stoffen in je darmen, bijvoorbeeld de korteketenvetzuren zoals boterzuur. Vezels zijn dus heel belangrijk voor je welzijn. Het is echter de gezondheid van je darm die bepaalt of ze je vriend of vijand zijn.

Fibraphar: ook voor een gevoelige buik

Als je vertering niet optimaal verloopt of je opname in je dunne darm verstoord is, dan kunnen FODMAP’s voor ongemakken zorgen. Ze trekken namelijk water aan in je dunne darm waardoor je darmen na de maaltijd kunnen opzwellen en de onverteerde suikers naar je dikke darm worden gevoerd. In de dikke darm worden deze suikers gefermenteerd door de aanwezige bacteriën waardoor gassen kunnen ontstaan. Buikklachten zoals een opgeblazen gevoel, krampen en pijn kunnen dan de gevolgen zijn. Een FODMAP-laag dieet dan maar? Dat is helaas geen ideale oplossing. Het weglaten van gunstige voedingsmiddelen kan weliswaar een tijdelijke oplossing bieden, maar zorgt voor een minder rijk aanbod aan vezels en een afname van de biodiversiteit in je microbioom. Uiteindelijk wil je investeren in een gezonde darmfunctie met breed pallet aan strijdtroepen voor jouw gezondheid. Hoe kun je dat doen, ook met een gevoelige buik? Fibraphar biedt hier uitkomst. De goedaardige bacteriën hebben een soort diplomatenfunctie in de darm; ze openen de weg naar meer harmonie en verdere diversiteit in jouw interne ecosysteem.

Wat is de samenstelling van Fibraphar?

Bacteriële mix met goedaardige lactobacillen. Fibraphar bevat per capsule 4 stammen lactobacillen met 10 miljard KVE ofwel kolonievormende eenheden bij eindproductie:

Lactobacillus acidophilus 2.5 miljard KVE*
Lactobacillus casei 2.5 miljard KVE*
Lactobacillus delbrueckii 2.5 miljard KVE*
Lactobacillus rhamnosus 2.5 miljard KVE*

Unieke voedingsvezels laag in FODMAP

Per capsule bevat Fibraphar 360 mg Sunfiber®. Sunfiber is een oplosbare voedingsvezel die wordt gewonnen uit de guarplant, afkomstig uit het westen van India.

Sunfiber is gebaseerd op galactomannan waardoor het goed wordt verdragen door mensen met een gevoelige buik. Het past binnen een laag-FODMAP dieet. Sunfiber is de eerste voedingsvezel die een ‘Low-FODMAP’ certificering heeft ontvangen van de Monash University en veilig in gebruik is voor mensen met een gevoelige buik. Sunfiber is tevens 100% natuurlijk (ISO 19657 gecertificeerd).

Berberis vulgaris als bron van berberine

Tot slot bevat Fibraphar per capsule 77,3 mg gestandaardiseerd extract van de zuurbes ofwel Berberis vulgaris. De wortelstok van deze plant is een interessante bron van berberine. Bovendien is reeds lang bekend dat Berberis vulgaris een goede darmfunctie bevordert.

Hoe kun je Fibraphar gebruiken?

De drie componenten samen maken van Fibraphar de perfecte ondersteuning voor je inwendige ecosysteem, ook bij een gevoelige buik. Fibraphar bevat al deze gunstige voedingsstoffen in slechts 1 capsule per dag. Je kunt de capsule innemen bij een maaltijd.

Biodiversiteit: zo buiten, zo binnen

We hadden de slogan al een beetje weggegeven, maar we komen toch nog even terug op de kracht van balans en diversiteit in het ecosysteem. Biodiversiteit is essentieel voor het leven. Zorgen we goed voor de bodem, met afwisselende bebouwing en natuurlijke bemesting, dan zorgt dat niet alleen voor een rijkere bodem vol micro-organismen, maar ook voor een rijkere oogst met producten met meer nutriënten. Biodiversiteit in de landbouw en natuur beschermt bovendien tegen invloeden van buitenaf, zoals plagen, vervuiling en veranderingen in het klimaat. Kortom, een gezond ecosysteem zorgt ook goed voor ons.

Zo werkt het ook van binnen. Net zoals monocultuur onze landbouwgrond verarmt, zo zorgt eenzijdige voeding voor een armer microbioom, een gevoelige buik en minder veerkracht ten aanzien van invloeden van buiten. Als jij echter goed zorgt voor variatie in jouw ecosysteem, dan zorgt jouw microbioom voor vitaliteit, veerkracht en welzijn voor jou. Wil je je lichaam daarbij een handje helpen, dan is Fibraphar een uitstekende keuze.

Meer lezen over fermentatie?

Op de website van ReThink Foundation vind je het boeiende artikel: Voeding en bacteriële impact op het metabolisme. ReThink Foundation heeft als missie bij te dragen aan bewustzijn over gezondheid. ReThink organiseert seminars en evenementen en brengt kennis over fysiologie en gezondheid bijeen van onderzoekers, instituten en (para)medische professionals.

Nutriphyt Fibraphar

Nutriphyt

Fibraphar

€ 27,20  (30 capsules)