U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Gezond Geluid – De podcast van Logic of Nature – Podcast #1: Fermentatie

In de eerste podcast van Logic of Nature interviewt Ilse van Bladel twee boeiende gasten over fermentatie. Een oeroud fenomeen dat is verdwenen uit onze keuken. En dat is zonde! Bij fermentatie worden bepaalde voedingsmiddelen verrijkt met behulp van gezonde bacteriën, schimmels en gisten. Fermenteren heeft veel voordelen. Het is hartstikke gezond, het geeft voeding een smaakexplosie en het maakt eten beter verteerbaar. En je kunt het ook nog eens makkelijk zelf doen. Hoe je dat doet? En welke gezondheidseffecten je ermee kunt bereiken? Dat vertellen Peter van Berckel en Rineke Dijkinga in dit inspirerende gesprek. Op deze pagina lees je meer over onze gasten en krijg je een sfeerimpressie van de opnames!

Podcast Gezond Geluid #1
peter-van-berckel

Peter van Berckel

Peter van Berckel is fermentatie-expert, natuurvoedingskundige en kok. Al in 1980 kwam Peter in aanraking met fermentatie tijdens een opleiding natuurvoedingsleer. Hij werd direct gegrepen door het mystieke alchemistische proces van fermenteren. En door de transformatie in smaak waardoor producten boven zichzelf worden uitgetild, zoals hij het zelf zegt. Toen hij in 2013 via een boek van de Amerikaanse voedingsjournalist en fermentatie-fetishist Sandor Katz alle kennis in handen kreeg over fermenteren, begon hij zelf met het geven workshops. Peter schreef het prachtige boek Tsukémono, snelle groentefermentaties uit Japan. Een voorproefje daarvan vind je in zijn gratis te downloaden e-book.

Website: www.petervanberckel.nl

"Dát is voor mij een van de grootste drijfveren om te fermenteren.
Steeds die verwondering: ‘wow, je eet levende, vitaliserende voeding!’"

Rineke Dijkinga had van 2003 tot 2017 een praktijk voor orthomoleculaire en natuurgeneeskunde in Sellingen en begeleidde duizenden mensen met chronische klachten op het gebied van voeding en leefstijl. Daar ontdekte ze dat veel mensen onbewust, ongewild en zeker onbedoeld dingen eten die hun klachten veroorzaken, in stand houden of verergeren. Zelf zegt ze erover: ‘Hoe moeten we dat ook weten? Waar hebben we iets geleerd over voeding? Niet op school en niet door overlevering. Nu schrijft ze boeken en informeert ze iedereen via lezingen en podcasts over gezondheid. Haar nieuwste boek is ‘Je brein vitaal’. Eind 2021 verscheen haar eerste unieke Bookazine ‘Mooi Eten’; een informatief boektijdschrift vol lekkere en gezonde recepten.

Website: www.rinekedijkinga.nl

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga

Luister de podcast nu via Spotify!

fermenteren Peter en Rineke

7M Probiotic Concentrate

Power voor je darm! Met 10 krachtige biokruiden.