U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Gezond Geluid – De podcast van Logic of Nature – Podcast #2: Vezels

In aflevering 2 van Gezond Geluid interviewt Ilse van Bladel orthomoleculair nutritionist practitioner Els Cornelis van praktijk Revive Coaching over het belang van vezels. Als iemand daar gepassioneerd over kan vertellen, is het Els wel. Vezels zijn gezond en goed voor je spijsvertering. En dat niet alleen. Want als je de juiste vezels binnenkrijgt, verbetert je stemming en heb je minder kans op angst en depressie. Maar hoe zorg je dat je de juiste vezels binnenkrijgt? Els vertelt over de vele buik- en andere fysieke klachten die zij tegenkomt in haar praktijk en hoe vezels kunnen bijdragen aan verbetering hiervan. Ook hoor je veel praktische tips om je eigen vezelinname te vergroten.

Tip: Last van een prikkelbare darm? Als luisteraar van deze podcast krijg je korting op een praktische en rijke online cursus Prikkelbare Darm (PDS) van Revive Coaching. De code vind je in de shownotes van de podcast.

Els Cornelis

Els Cornelis is orthomoleculair nutritionist practitioner. Haar opleiding volgde ze onder meer bij het Belgische Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis. Els is gepassioneerd spreker, auteur en docent in haar vakgebied en weet als geen ander het verband te duiden tussen voeding, leefstijl en omgeving en de impact daarvan op het fysieke en mentale welbevinden. Samen met haar collega Isabelle runt ze de gezondheidspraktijk Revive Coaching. Met onder meer expertises in prikkelbare darm, menopauze, HSP, hormonale balans en gezondheidsscreenings.

Website: www.revivecoaching.be

Meer lezen over vezels?

Lees het artikel van Els Cornelis in het tijdschrift OrthoFyto: Waardevolle voedingsvezels bij IBS, angst en depressie.

 

Gezond Geluid

Door gesprekken met bevlogen experts over gezondheid én wat je hier zelf aan kunt doen, willen we bijdragen aan een groter bewustzijn omtrent gezondheid. Gezond Geluid is te vinden op Spotify, Apple podcasts, Google podcasts of je andere favorieten podcast apps!

Luister de podcast nu via Spotify!

7M Daily Fiber

Wil je op een gezonde en makkelijke manier meer vezels toevoegen aan je dagelijkse voeding? Met 1 eetlepel 7M Daily Fiber krijg je maar liefst 6 gram extra vezels binnen.