U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Overlijden Gabriël Devriendt

Met groot verdriet en diepe verslagenheid delen wij mee dat Gabriël Devriendt afgelopen donderdag 19 januari plotseling is overleden. Deze realiteit hadden wij niet voorzien en laat ons achter met een grote leegte. Gabriël was nog lang niet klaar met zijn bijdrage aan de wereld. En tegelijk heeft hij ons gevoed met zo veel rijkdom. Meer dan we ooit hadden kunnen bevroeden.

Onze eerste ontmoeting met Gabriël, waarin hij ons met grootse passie inspireerde met zijn visie op natuurlijke gezondheid, betekende voor ons de start van Nutriphyt Nederland in 2012. Als ‘founding father’ van Nutriphyt startte Gabriël Nutriphyt België. Vanuit zijn achtergrond in de farmaceutische industrie zag hij wat daar ontbrak. Hij nam ontslag en begon met dat waarin hij geloofde: de toepassing van natuurstoffen als basis voor gezondheid. In eerste instantie startte hij het merk Nutriphyt met de ontwikkeling van enkele producten. Alles ondernam hij in eerste instantie alleen: producten maken, klanten bezoeken en het delen van zijn kennis over de toepassing van plantenstoffen en voedingssuppletie naar professionele zorgverleners en de academische medische wereld. In 2012 startten wij als exclusieve importeur van Nutriphyt in Nederland. Nooit eerder voelde een gezondheidsvisie vertaald in complete natuurlijke producten voor ons zo waar. En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo.

Wij hebben ons er hard voor gemaakt dat niet alleen de Nutriphyt-producten goed in Nederland worden vertegenwoordigd, maar dat tevens alle wetenschappelijke kennis van Gabriël wordt vertaald naar de praktijk. Door Gabriël het podium in Nederland te geven dat hij verdiende. Met druk bezochte live seminars over tal van inspirerende thema’s. Door inhoudelijke ondersteuning te bieden aan therapeuten en artsen en vakinhoudelijke vragen te beantwoorden. Door aanvullende webinars te geven over de toepassing van de Nutriphyt-producten. In alle opzichten hebben wij Gabriël ondersteund, zodat hij zijn verhaal kon doen. En zodat het praktisch goed landde in de handen van gezondheidsprofessionals die ermee aan het werk gingen.

Inmiddels beschikt Nutriphyt over een volledig assortiment, en zijn er nog altijd aanvullingen op komst. België kent sinds 2018 een prachtig modern nieuw kantoorpand, inmiddels onder leiding van Gabriëls dochter Herlinde, al jaren werkzaam in het bedrijf. In 2022 nam zij als nieuwe CEO de fakkel van Gabriël over. Helaas is het Gabriël niet gegeven om zijn rol als hoofd Research & Development verder voort te zetten. Wij wensen Herlinde, Gabriël’s familie en het hele team veel sterkte met dit grote verlies.

In de afgelopen jaren heeft Nutriphyt in België en Nederland een professionele organisatie gebouwd, waarmee de rijkdom en visie die Gabriël in de wereld heeft gezet, verder kan worden uitgedragen.

U kunt de rouwkaart hier downloaden: Download rouwkaart (pdf)

Joost, Maurice, Tom en Jan
en het team van Nutriphyt Nederland