U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Dit seminar zal inzichten verschaffen in de pathogenese van PDS.

Dit seminar zal inzichten verschaffen in de pathogenese van PDS.

Gabriël Devriendt - Pures
Seminar
shade

FODMAP’s in prikkelbare darm

Het prikkelbare darm syndroom (PDS), dat ook wel ‘spastische darm’ wordt genoemd, is de meest voorkomende chronische darmstoornis. Patiënten met PDS kunnen zeer uiteenlopende klachten vertonen zoals pijn, een verstoord ontlastingspatroon, een opgeblazen gevoel, etc. Er bestaat dus geen afgelijnde definitie van PDS, maar het is eerder een veelheid aan klachten, door een verstoorde darmwerking of een overgevoelig maagdarmstelsel.

Hierdoor kijken zorgverleners steeds vaker in de richting van het voedingspatroon van de patiënt om inzicht te krijgen in de oorzaak. Men focust zich daarbij de laatste jaren steeds meer op de FODMAP’s (Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden And Polyolen). Deze  groepen koolhydraten worden door sommige personen slecht verteerd of verdragen en kunnen zo voor klachten zorgen.

Dit opgenomen seminar verschaft inzichten in de pathogenese (infecties, angst, stress, dieet en microbioom) van PDS. Daarnaast zal ook de impact van een FODMAP-vrij dieet aan bod komen en besproken worden hoe hier in de praktijk het best mee om kan worden gegaan.

Seminars met accreditatie
Wanneer u deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvangt u na afloop een certificaat. Als u zich aanmeldt voor dit seminar wordt u automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vindt u bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

Vanaf 12 maart 2021 zal dit seminar ook als online seminar beschikbaar zijn zodat het op ieder moment kunt bekijken.

gabriel-devriendt

Gabriël Devriendt

heeft vanaf 1976 ruim20 jaar voor diverse medische specialismen gewerkt waarvan de laatste 10 jaar als universitair productspecialist in de oncologie. In deze jaren heeft hij zich vergaand op het terrein van de farmacologie en biochemie kunnen ontwikkelen.

Schermafbeelding-2020-12-04-om-17.28.55-300x300

Jacqueline Gerrits

is eigenaar van Voedingsadviesbureau Vitality in Malden-Molenhoek (noord-Limburg). Zij begeleidt in haar praktijk met name mensen met darmklachten; klachten die ontstaan door voedselallergie, voedselintolerantie, door psychische reden en door een combinatie van meerdere oorzaken.

Je kunt je alleen aanmelden voor dit seminar als je een medisch professional bent.