U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

De meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat

De meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat

Gabriël Devriendt - Pures
Seminar
shade

Gewrichtsklachten bij jong en oud

Immuniteit versus slijtage

Hoewel ze soms gelijkaardige symptomen kunnen veroorzaken, liggen de oorzaken en mogelijke behandelingen van reumatoïde artritis en osteoartritis (artrose) sterk uiteen. De één is namelijk het gevolg van een falend immuunsysteem en kan zich op gelijk welke leeftijd voordoen, terwijl de ander zich vooral manifesteert door veroudering, slijtage of chronische laaggradige inflammatie.

In dit opgenomen seminar zullen de meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat worden besproken, met naast reumatoïde artritis en artrose ook aandacht voor osteoporose. Hierbij wordt een overzicht gegeven van de etiologie van deze ziekten en hun impact op gewrichten, kraakbeen en botten alsook van de klassieke behandelingen en de mogelijkheden van natuurlijke stoffen, vanuit een puur wetenschappelijke benadering.

Seminars met accreditatie
Wanneer je deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvang je na afloop een certificaat. Als je jezelf aanmeldt voor dit seminar word je automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vind je bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).

Tweede spreker Robert Muts MSc
Robert Muts heeft een zestiental jaren verschillende facetten van de reguliere en alternatieve geneeskunde bestudeerd. Na zijn opleiding voor Fysiotherapie, studeerde hij aan de beroepsopleidingen voor Osteopathie, Traditionel Chinese Medicin (TCM), Homeopathie en Integrale Geneeskunde. Daarnaast heeft hij cursussen gevolgd in Ayurveda, Podologie, Electro-acupunctuur, neuraaltherapie en Tibetaanse geneeskunde.

Hij is directeur van het college voor Osteopathische Geneeskunde Sutherland te Amsterdam, waar Osteopathie in voltijd en deeltijd gedoceerd wordt. Hij doceert anatomie, fysiologie, embryologie, filosofie en osteopathie in het viscerale bereik.

Hij is oprichter en directeur van het Integraal Medisch Centrum te Amsterdam. Een centrum voor diagnostiek en therapie gericht op de integratie van complementaire geneeswijzen.

Tevens is hij oprichter en directeur van de Academie voor Mesologie. Deze vijfjarige beroepsopleiding is gericht op de integratie van reguliere geneeskunde en complementaire geneeswijzen.

Je kunt je alleen aanmelden voor dit seminar als je een medisch professional bent.