U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Tijdens dit opgenomen seminar gaan we in op de rol van voeding tijdens de behandeling van kanker.

 

Tijdens dit opgenomen seminar gaan we in op de rol van voeding tijdens de behandeling van kanker.

 

Dr. Jacques Deneef, Robert van Esch MSc en Maurice Kool MSc
Seminar
shade

Kanker en de rol van voeding

In Nederland krijgt één op de zeven vrouw de diagnose borstkanker en het aantal vrouwen met borstkanker is de afgelopen decennia wereldwijd toegenomen. Immunoloog dr. Jacques Deneefgaat in dit seminar in op carcinogenese; de manier waarop een eigen cel onder invloed van epigenetische factoren een kankercel wordt. Hij legt uit hoe ons immuunsysteem ons eerst beschermt om daarna de kankercel te beschermen en dus van surveillance overgaat naar tolerantie (editing genoemd). Ook belicht Deneef het metabolisme van de kankercel met de nadruk op de methylatie. En hij beschrijft de therapeutische mogelijkheden van vasten, het ketogeen dieet en een intermittent ketogeen dieet. 

Hoewel een aantal leefstijlfactoren wordt genoemd als oorzaak van borstpathologie, wordt de behandeling vooral gericht op de borst en niet breder. De kans op gezondheidswinst wordt groter als de lokale pathologie wordt beschouwd als een gevolg van bredere systemische verstoringen en niet als een op zichzelf staand fenomeen. Robert van Esch Msc. vertelt over de systemischeinteractie tussen het borstmilieu en externe factoren. Hij ligt toe dat vrouwenborsten een complex vormen van verschillende weefselsoorten, waaronder adipocyten. De aanwezigheid van adipocyten in borstweefsel is essentieel tijdens de hormonale ontwikkelingen in het leven van de vrouw. De metabole aansturing van borstweefsel staat onder dominante controle van geslachtshormonen, prolactine en schildklierhormoon.

Naast diverse celtypen blijken in borstweefsel ook microben aanwezig, die sterk kunnen reageren op intestinale veranderingen. Er zijn duidelijke verschillen waargenomen tussen de microbiële samenstelling van gezonde en ongezonde borsten. De status van het lokale milieu in de borst kan mede afhankelijk zijn van factoren die buiten de borst liggen, zoals leefstijl, lichaamsgewicht en darmfunctie. In de therapeutische interventies is er dan ook aandacht voor leefstijlinterventiesen ondersteuning met voedingssupplementen.

 

Inhoud online programma:

1.   Je ontvangt per post de 1 full-color syllabus met de sheets van de presentatie.

2.  Toegang tot video-opnamen gedurende 28 dagen. Totaal circa 3:30 uur.

 

Zodra wij jouw betaling hebben ontvangen sturen wij je direct de link met toegang tot de video-opnamen. Ook sturen wij je de syllabus per post toe. Normaal gesproken zul je deze binnen enkele werkdagen ontvangen. Je hebt na aankoop 28 dagen toegang tot de video’s, rekening houdend met de verzending van de syllabus kun je het online programma minimaal 14 dagen volgen.

Online programma accreditatiepunten
De volgende beroepsverenigingen hebben accreditatie verleend voor dit online programma: MBOG, NOAG, KTNO, VBAG, NVST, NVKH, BATC, CAT, NVVM, NVVT, FAGT

Bij de volgende beroepsverenigingen is accreditatie aangevraagd: AVIG, LVNT.

Je kunt je alleen aanmelden voor dit seminar als je een medisch professional bent.