U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Seminar
shade

One Carbon Metabolism

De stofwisseling van koolstofatomen speelt een belangrijke rol bij het tot stand brengen van diverse biochemische processen van het lichaam. Methylgroepen, die koolstofafhankelijk zijn, zijn te vinden bij de genprogrammering, de stofwisseling van homocysteïne en de detoxificatie in de lever. Aldus heeft het One Carbon Metabolism (OCM) een schakelfunctie in ons lichaam. Het doorgronden van de verschillende metabole processen, waarbij methylgroepen en koolstofatomen een centrale plek innemen, is van cruciaal belang om onze totale stofwisseling te kunnen begrijpen.

Dit online seminar is een samenvatting van de eerder door ReThink georganiseerde masterclass. Tijdens de masterclass werd onder meer nauwgezet stilgestaan bij de diverse vormen van ‘one carbon metabolism’, waarbij methylatie direct en indirect een rol speelt. Tevens wordt een aantal invloeden in kaart gebracht dat direct impact kan hebben op de methylatie en indirect op de expressie van het DNA. Hierbij wordt gekeken naar mogelijke biochemische afwijkingen (dysmethylatie) en micronutriëntenstatus. Deze observaties vormen vervolgens de insteek van waaruit verantwoorde therapeutische interventies worden besproken.

 

Seminars met accreditatie
Wanneer je deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvang je na afloop een certificaat. Als je jezelf aanmeldt voor dit seminar word je automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vind je bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor dit seminar als je een medisch professional bent.