U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Dr. Jacques Deneef & Robert van Esch MSc.
Seminar
  • 09:00 uur - 16:00 uur:
    Live seminar
shade
  • Locatie
  • Van der Valk Breukelen
  • Stationsweg 91
  • 3621 LK Breukelen
  • Kaart en route

Ons immuunsysteem en chronische inflammatie

28 oktober 2023

Auto-immuniteit begrijpen: genetica of logica

Het immuunsysteem is een complex netwerk van cellen, weefsels en organen, dat dient als het verdedigingsmechanisme van het lichaam tegen schadelijke ziekteverwekkers en lichaamsvreemde stoffen. De primaire rol is om deze indringers te identificeren en te elimineren, waardoor we gezond en vrij van ziekten blijven. In sommige gevallen kan het immuunsysteem echter niet goed functioneren en gaat ten onrechte eigen cellen en weefsels aanvallen. Dit fenomeen staat bekend als auto-immuniteit, een aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. Opvallend daarbij is dat de meeste auto-immuunziekten vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen.

Hoewel de exacte oorzaak van auto-immuniteit niet volledig wordt begrepen, wordt aangenomen dat het een gevolg is van een combinatie van genetische, omgevings- en hormonale factoren. Sommige personen kunnen een genetische aanleg hebben voor het ontwikkelen van specifieke auto-immuunziekten en bepaalde omgevingsfactoren, zoals infecties of blootstelling aan bepaalde chemicaliën, kunnen de immuunrespons initiëren of verergeren. Vragen die vervolgens dienen te worden beantwoord gaan over toeval, pech of toch logica?

Tijdens het seminar is het verkrijgen van een beter begrip van de oorzaken en mechanismen achter auto-immuunziekten cruciaal voor het ontwikkelen van verbeterde diagnostische hulpmiddelen, effectieve behandelingen en mogelijk preventieve maatregelen.

Leerpunten:

· De pathofysiologie van een auto-immuunrespons
· De rol van het specifieke immuunsysteem in relatie tot epigenetica
· De hormoon-specifieke benadering bij de therapeutische behandeling van auto-immuunziekte

 

Seminars met accreditatie
Wanneer je deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvang je na afloop een certificaat. Als je jezelf aanmeldt voor dit seminar wordt je automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vind je bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor dit seminar als je een medisch professional bent.