U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Dr. Ir. Carla Peeters
Seminar
shade

Virussen: Vriend of vijand?

De afgelopen jaren waren er wereldwijd virologen en epidemiologen die een zero Covid beleid stimuleerden. De eerste vraag is of het uitbannen van een virus überhaupt mogelijk is dan wel wijs is om dat te willen bereiken. Kunnen mensen wel overleven zonder virussen?

Mensen zijn onderdeel van een ecosysteem dat in verbinding staat met alles wat leeft. De balans van dat ecosysteem bepaald gezondheid of ziekte. De laatste decennia wordt erkend dat mensen in symbiose leven met vele miljarden bacteriën die een rol spelen in gezondheid en ziekte. In het menselijk lichaam zijn daarnaast 10 x zoveel virussen dan bacteriën aanwezig. Veel virussen zijn betrokken bij essentiële lichaamsprocessen. Van ongeveer 1% van het viroom is bekend welke functie zij in het interne ecosysteem vervullen. Zo is bijvoorbeeld bekend dat 8% van het menselijk genoom samengesteld is uit DNA van endogene retrovirussen. Virussen zijn daarmee onderdeel van onze evolutie en onlosmakelijk verbonden met onze fysiologie en menszijn. Alhoewel veel nog onbekend is speelt het viroom mogelijk een belangrijke rol voor een transformatie naar een gezondere wereld.

Seminars met accreditatie
Wanneer je deelneemt aan een seminar van ReThink, ontvang je na afloop een certificaat. Als je jezelf aanmeldt voor dit seminar word je automatisch doorgelinkt naar de website van ReThink. Hier vind je bij welke beroepsverenigingen ReThink accreditatie heeft aangevraagd.

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor dit seminar als je een medisch professional bent.