U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc.
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Metabole bedreigingen voor de vrouwenborst

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De borsten van de vrouw vormen een complex van verschillende soorten weefsels. Naast vetweefsel bevinden zich in de borst klieren, epitheel, bloedvaten en lymfekanaaltjes. Deze weefsels staan onder invloed van afweercellen, hormonen en de lokale aanwezigheid van bacteriën. Dientengevolge bestaat een systemische interactie die indirect gerelateerd is aan externe factoren. In Nederland krijgt één op de zeven vrouw de diagnose borstkanker en het aantal is de afgelopen decennia wereldwijd toegenomen. Ofschoon pandemisch van karakter concentreert de prevalentie zich vooral in het Amerikaanse en Europese continent en Australië. Hoewel een aantal risicofactoren wordt genoemd als oorzaak, zoals overgewicht, roken en alcoholconsumptie, is de behandeling van borstpathologie overwegend orgaangericht. Mogelijk dat het beschouwen van lokale pathologiefysiologie als het gevolg van chronische, systemische verstoringen kan helpen bij het verkleinen van de kans op afwijkingen in de vrouwenborst.

Bij het webinar leer je over:

·       Het lokale microbioom in de borst;
·       De interactie tussen de verschillende orgaanweefsels;
·       Systemische behandeling van borstpathologie.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Borstgezondheid’

 

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.