U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Geriatrische gezondheid

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Seniorenbrein of breinveroudering

 

In 2016 overleden 14.855 personen aan dementie en 1.809 personen aan de ziekte van Parkinson en vormen van parkinsonisme. Volgens de WHO zal het aantal mensen met neurodegeneratieve aandoeningen elk jaar toenemen en de komende decennia significant stijgen, inbegrepen steeds jongere populaties. Veel vraagtekens gaan gepaard met het begrijpen van de pathofysiologie. Nederlands bekendste Parkinson-specialist, neuroloog Bas Bloem van het UMC Radboud, zegt dat leefstijladvies de belangrijkste behandeling behoort te zijn voor patiënten met de ziekte van Parkinson.

 

Het webinar ‘Seniorenbrein of breinveroudering’ gaat over het verschil tussen oud worden met een brein dat hoort bij natuurlijke levensrijpheid of te maken krijgen met snelle vermindering van de breinfunctionaliteit ongeacht de leeftijdsfase. Dat laatste betreft het samenkomen van systemische disfuncties, ongunstige leefstijlfactoren en immunologische ontsporing.

 

Aan bod komen onder andere:

 

  • Immunologische activiteiten in de hersenen
  • Neurogene metabolisme en neurogenese
  • Risicofactoren versus preventie

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Geriatrische gezondheid’

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.