U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Metabool syndroom

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Het metabool syndroom, ook wel insulineresistentie-syndroom genoemd, is een metabole aandoening waarbij het energieverbruik en de energieopslag zijn verstoord. De diagnose metabool syndroom wordt gesteld als er sprake is van abdominale obesitas plus ten minste twee van vier specifieke afwijkingen, waaronder een hoge bloeddruk en verstoorde spiegels van bloedvetten. De wereldwijde prevalentie van het metabool syndroom is dusdanig dat kan worden gesproken van een pandemie. De medische wetenschap zoekt naar verklaringen voor de predispositie van metabole stoornissen en naar oplossingen voor preventie en effectieve behandeling. Het is zinvol om daarbij te kijken naar onze evolutionaire programmering omdat het metabool syndroom sterk gebonden lijkt te zijn aan epigenetische veranderingen in ons huidige tijdperk.

In dit wetenschappelijk webinar leer je:
  • Welke verklaringsmodellen ten grondslag liggen aan de ontstaansgeschiedenis van het metabool syndroom;
  • Hoe vetcellen een cruciale rol vervullen bij probleem en oplossing;
  • Welke interventies op termijn het meest duurzaam kunnen zijn.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Metabool syndroom’

 

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.