U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Neuro-Immunologische communicatie

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Neuro-immunologische communicatie: het zesde zintuig

Ons immuunsysteem wordt wel eens the sixth sense genoemd ofwel ons zesde zintuig. Het kenmerkt zich door diverse componenten met een geheugen en en productiecapaciteit voor communicatiemoleculen. Tevens bestaat een nauwe interactie met diverse orgaansystemen, zoals het zenuwstelsel. Een adaptief en interactief immuunsysteem ligt aan de basis voor het tegengaan van bedreigingen en het oplossen van ontstekingsprocessen. Het bestrijden van pathogenen en het afremmen, stabiliseren en beëindigen van ontstekingen gebeurt middels wisselwerking van een veelvoud van afweercellen, receptoren en communicatiemoleculen. Diverse pathofysiologische factoren kunnen dat proces echter verstoren, waardoor immunologische overactiviteit ontstaat en de herstelfase wordt ingeruild voor chronische ontstekingen en toename van weefselschade. Het doorgronden van die communicatieroutes kan meer duidelijkheid geven over oorzaak en gevolg.

Zowel bij zijn competentie als ontstekingsgerichtheid is het totale immuunsysteem mede afhankelijk van de beschikbaarheid en endogene aanwezigheid van essentiële voedingsstoffen en plantstoffen. Hier ligt een mogelijke aangrijping voor therapeutische beïnvloeding van de immunologische communicatie.

Aandachtspunten:

· Onderscheid tussen aangeboren en adaptieve immunologie;
· Immunologische herkenning middels receptoren en moleculaire patronen;
· De rol van neurotransmitters bij immunologische programmering.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Neuro-Immunologische communicatie’

 

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.