U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc.
Training
  • 16:00 uur - 17:00 uur:
    Wetenschappelijk webinar
shade
  • Locatie
  • Online

Oestrogeendominantie

16 mei 2024

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Het geslachtshormoon oestrogeen speelt een cruciale rol in verschillende fysiologische functies, waaronder reproductie, botdichtheid en cardiovasculaire conditie. Oestrogeendominantie treedt op wanneer de oestrogeenspiegels in het lichaam verhoudingsgewijs langdurig hoger zijn dan die van progesteron en testosteron. Oestrogeendominantie kan zich op verschillende manieren manifesteren en in symptomatologie per persoon verschillen. Veel voorkomende symptomen zijn onregelmatige menstruatiecycli, stemmingswisselingen, gewichtstoename, een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten en concentratieproblemen. Bij mannen kunnen de symptomen zijn: verminderd libido, erectiestoornissen en een verhoogd risico op het ontwikkelen van gynaecomastie. Diverse factoren dragen bij aan oestrogeendominantie, waaronder levensstijl, voeding en blootstelling aan endocrine disrupting chemicals, waardoor het delicate evenwicht tussen enerzijds oestrogeen en anderzijds testosteron en progesteron verstoort raakt. De behandeling van die hormonale disbalans kan alleen op multifactoriële wijze effectief zijn.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Oestrogeendominantie’
16 mei 2024
16:00 – 17:00 uur

Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.