U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

De metabole competitie voor energie

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

Het brein is als een elektriciteitscentrale. Het is de grootste generator van elektriciteit in het lichaam en functioneert overeenkomstig een dataprocessor. De energiebehoeftige hersenen hebben een evolutionair beproefd systeem ontwikkeld om te zorgen dat ze altijd aan hun energie komen. Ze maken gebruiken van de perifere stofwisseling en ondervinden hierbij competitie van perifere organen en weefsels.

Communicatiemoleculen, zoals neurotransmitters en hormonen, sturen en bewaken de stofwisseling en energetische wisselwerking tussen het centrale zenuwstelsel en de periferie. Leefstijlfouten, zoals weinig beweging en ongunstige voedingskeuze, kunnen die wisselwerking verstoren, waardoor de hersenen een relatief energiegebrek kunnen gaan ervaren. Uiteindelijk zal de energetische hiërarchie veranderen met nadelige gevolgen voor de breinfunctie.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

 

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘De metabole competitie voor energie’

 

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.