U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Voedingsstoffen voor het microbioom

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De samenstelling en functionaliteit van het intestinale microbioom kan veranderen onder invloed van wat we eten. De darmbacteriën verteren koolhydraten en halen voedingsstoffen uit het eten. Niet verteerbare ingrediënten uit onze voeding worden prebiotica genoemd, die selectief de groei en het metabolisme van diverse bacteriën in de dikke darm kunnen stimuleren. Bovenal faciliteren prebiotische voedselbestanddelen de bacteriële productie van metabolieten die functioneel kunnen zijn voor onze stofwisseling en immunologische programmering. Bij dat proces komen nuttige moleculen vrij, die onder meer de darmwand in conditie houden, het immuunsysteem gunstig beïnvloeden en helpen bij een soepele stoelgang. Daarbij kan een omgekeerd verband bestaan tussen microbiële diversiteit en systemische pathofysiologie.
De vraag is dan wat tot de prebiotica worden gerekend en welke stoffen nog meer van nut kunnen zijn bij de metabole programmering en vitaliteit van ons intestinale microbioom.
Aandachtspunten:
–        Relatie tussen vezels en korte ketenvetzuren
–        De rol van het glycobioom en consumptie van glycanen
–        De betekenis van polyphenolen voor het intestinale microbioom

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Voedingsstoffen voor het microbioom’

 

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.