U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Robert van Esch MSc
Training
shade
  • Locatie
  • Online

Auto-immuniteit

In dit webinar reiken wij je de theoretische onderbouwing voor de praktische interventies die je aan jouw cliënten kunt voorleggen. 

De pathogenese van auto-immuunziekten wordt gekenmerkt door een complexe interactie tussen (epi)genetische, immunologische en hormonale factoren. De complexiteit van auto-immuniteit gaat over de multifactoriële oorsprong en diversiteit van expressie bij individuen. Genetica draagt bij aan gevoeligheid voor het ontwikkelen van een auto-immunologische expressie, maar de aanwezigheid van een externe of endogene factoren is essentieel bij het activeren van de verstoorde immuunrespons. Chronische infecties en de blootstelling aan andere omgevingsfactoren, zoals endocrine disrupting chemicals, zijn geïdentificeerd als potentiële prikkels voor het ontstaan van auto-immuunziekten. Geslachtelijke programmering is eveneens gedefinieerd als dominante factor bij het induceren van auto-immuniteit.

 

Dit wetenschappelijk webinar wordt gehost door Robert van Esch MSc, PsychoNeuroImmunoloog. Co-host is Ilse van Bladel.

Robert en IlseOmdat dit webinar enkel bestemd is voor professionals in de gezondheidszorg vragen wij je onderstaande vragen te beantwoorden. De link om deel te nemen aan deze training wordt per e-mail toegestuurd.


Wetenschappelijk webinar ‘Auto-immuniteit’

 

Rethink en Logic of Nature
Rethink Foundation organiseert seminars en webinars met nieuwe inzichten die de complexiteit van gezondheid en ziekte voor iedere professional begrijpelijk maken. Deze seminars en webinars worden gesponsord door Logic of Nature (Nutriphyt en Nutalis).
Je kunt je alleen aanmelden voor deze webinar als je een medisch professional bent.