U gebruikt Internet Explorer

Deze website functioneert niet goed op deze browser.

Klik op onderstaande afbeeldingen om direct op de download pagina te komen van desbetreffende browser.

Of klik op onderstaande link om de website in Microsoft Edge te openen.

Een terugblik, de evaluatie en het eindresultaat!

Inhoudsopgave

  • Een terugblik op het traject
  • Het succes?
  • De ervaringen
  • Tot slot

Een terugblik op het traject

In de videoserie ‘Natuurlijk samen zwanger worden’ zijn acht koppels gevolgd die elk om eigen redenen in het medische circuit waren beland omdat het niet lukte om zwanger te worden. Teleurgesteld over de reguliere aanpak of het uitblijven van resultaat, besloten ze mee te doen aan een traject waarin ze probeerden op een natuurlijke wijze hun vruchtbaarheid te verbeteren om alsnog zwanger te worden. Hierbij werden ze ondersteund door diverse professionals – een huisarts, een orthomoleculair fertiliteitsarts, een natuurgeneeskundige, een endocrinoloog, een gynaecoloog en een leefstijlspecialist – met advies over hoe een gezonde leefstijl en voedingssupplementen kunnen bijdragen.

Een jaar lang hebben de koppels – zowel de vrouw als de man – geïnvesteerd in het optimaliseren van hun voedingspatroon naar volwaardige pure voeding, in aanpassingen van leefstijlpatronen, zoals een betere nachtrust, meer ontspanning en het aanpakken van stress en hebben ze ondersteunende supplementen genomen: Fertility woman en Fertility man.

Het succes?

Alle koppels hadden zo hun eigen uitdagingen en liepen al enige tijd in het medische circuit. Sommige koppels hadden hun vertrouwen in zwanger worden eigenlijk al verloren. De boodschap vanuit de gynaecoloog luidde soms zelf: ‘met jouw aandoening, zul je nooit op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden’. Enig scepsis was er bij aanvang dan ook wel. Echter al na enkele maanden in het traject voelen veel koppels zich aanzienlijk gezonder en groeit het vertrouwen. Binnen één jaar na de start van het traject is de helft van de koppels al zwanger geraakt en zijn er zelfs al drie baby’s geboren. Twee jaar later zijn er vijf baby’s geboren en is het zesde koppel zwanger. Bij twee koppels is er helaas geen zwangerschap ontstaan. Bernadette & Brecht kiezen uiteindelijk voor een adoptietraject. Bij Steven & Christa is Stevens zaadkwaliteit wel aanzienlijk verbeterd, maar is er helaas nog geen resultaat in een zwangerschap.

De ervaringen

Ilse & Rafael kregen in het ziekenhuis te horen dat zij nooit zwanger zouden kunnen worden zonder zware hormoonbehandelingen. Ilse had problemen met haar baarmoederhals en bij haar werd de diagnose PCOS gesteld. Ze voelde zich  niet lekker bij de hormoonpillen en besloten samen om voor de natuurlijke weg te kiezen. Na enkele maanden in het traject werd de cyclus van Ilse steeds beter. Toen ze uiteindelijk op natuurlijke wijze zwanger bleek, was dat voor beide maar moeilijk te bevatten. Binnen het eerste jaar is Ilse al bevallen van een gezonde baby, compleet met goede start en voorzien van alle goede voedingsstoffen. Ook Rafael voelde zich dankzij de supplementen energieker en rustiger. Samen zijn ze enorm trots op hun keuze om het op deze manier te doen. En natuurlijk op het prachtige resultaat; hun dochter!

Almer & Marrit probeerden al drie jaar zwanger te worden met behulp van allerlei medische behandelingen, maar zonder resultaat. Wat opvalt in hun verhaal is de stress die een belangrijke rol speelde bij Marrit. Dat gaf ook haar HRV-meting aan bij leefstijlspecialist Wim Gelderblom. Uiteindelijk besloot ze om haar baan op te zeggen. Als zwanger worden echt zo belangrijk was, dan was dat de enige juiste weg. Dat gaf direct zo veel ontspanning, dat ze al zwanger raakte terwijl ze haar laatste weken werk nog volbracht. Samen hebben ze het natuurlijk zwanger worden als bijzonder fijn ervaren. Een groot contrast tot de ziekenhuisjaren ervoor.

Ellen & Albert leefden al heel bewust, maar toch lukte het zwanger worden nog niet. Aanvankelijk waren er geen duidelijk aanwijsbare oorzaken. Toch kwamen er tijdens het traject wat verbeterpunten aan het licht. Een tekort aan jodium en te veel stress bij Ellen werden aangepakt. De veiligheid en rust die nodig waren om uiteindelijk zwanger te kunnen worden, brachten succes. Na twee jaar zijn ook zij de kersverse ouders van een prachtige dochter.

Lisanne & Elout hadden te kampen met een verminderde schildklierfunctie bij Lisanne. Ook stress op haar werk speelde een rol. Al binnen een jaar in het traject bleek ook Lisanne zwanger. Ze hebben de periode van de zwangerschap en de begeleiding in het traject als heel prettig ervaren en zijn inmiddels in de wolken met hun baby.

Joyce & Kevin kregen eveneens in het ziekenhuis te horen dat Joyce zonder hormoonbehandeling nooit zwanger zou worden. Ook bij Joyce werd de diagnose PCOS gesteld en er was sprake van overgewicht. Na drie maanden gebruik van de supplementen Fertility woman had Joyce haar cyclus weer op de rit en niet lang erna was ze zwanger. Helaas kreeg ze een miskraam. Twee maanden later was ze  opnieuw zwanger. Deze zwangerschap verliep voorspoedig en hun gezonde baby is inmiddels geboren.

Kevin kijkt met enige verbijstering terug op de adviezen van de gynaecoloog in het ziekenhuis destijds. “Als een autoriteit iets zegt, dan ben je geneigd dat aan te nemen. Nu hebben we gezien dat het wel degelijk anders kan. De mensen die ons in dit traject hebben begeleid, hebben dat zo liefdevol en compleet gedaan. Dat heb ik eerder echt gemist. Er is dan ook zoveel meer mogelijk. Niet alleen voor ons, maar voor heel veel stellen met een kinderwens.”

Christa & Steven hadden te maken met Stevens zaadkwaliteit die niet goed was. Helaas is voor dit koppel een zwangerschap nog uitgebleven. Er zijn echter wel positieve resultaten te noemen. Stevens zaadkwaliteit valt inmiddels binnen de normaalwaarden en zou geen belemmering meer mogen vormen. Ze hebben het traject als heel positief en verbindend ervaren. Hun relatie is alleen maar beter geworden en ze geven aan sowieso heel gelukkig samen oud te worden. Ze hebben de wens om zwanger te worden nog niet opgegeven.

Bernadette & Brecht waren al iets ouder toen ze aan het traject deelnamen en probeerden al zeven jaar via allerlei behandelingen zwanger te worden. Helaas bracht ook dit traject geen succes. Ook Brechts zaadkwaliteit was slecht. Inmiddels is het koppel gestart met een adoptieprocedure.

Pieter & Marleen probeerden al vijf jaar zanger te worden middels IUI behandelingen. Inmiddels zijn ze 21 weken zwanger. Het ging niet vanzelf. Ze zijn veel gezonder gaan eten. Groenten werden vooral gezien als een bijgerecht, maar krijgen nu met recht een hoofdrol in hun eetpatroon. Ook zijn ze aanzienlijk minder suiker gaan eten en meer biologische producten. Ze zijn zich echt bewust geworden van wat gezonde voeding is en wat voeding met je doet. Hun leven is daarin blijvend veranderd. En dat geeft ook een goede start voor hun kind. Uiteindelijk zijn ze na het traject ‘Natuurlijk samen zwanger worden’ via een IVF behandeling zwanger geworden. De supplementen Fertility woman en man zijn ze blijven gebruiken.

Pieter geeft aan: “Er lijkt vaak maar één weg, maar er zijn meer wegen naar Rome. Je kunt ook wegen combineren; het kan elkaar versterken. Wij adviseren anderen in dezelfde situatie ook breder te kijken. Als de huisarts aangeeft “probeer maar een jaartje”, begin dan tegelijk met goede voeding, neem je leefstijl onder de loep en gebruik de juiste supplementen. Veel mensen zijn zich niet bewust van de mogelijkheden die ze zelf hebben.”

Tot slot

Met deze blog zijn we aan het einde gekomen van de blogs over de videoserie ‘Natuurlijk samen zwanger worden’. We zijn met recht trots op de resultaten van dit traject. Zes succesvolle zwangerschappen, tranen van geluk bij de geboorte van de gezonde baby’s en een aanzienlijke verbetering in gezondheid en energie bij de koppels. En helaas is er ook verdriet bij de koppels bij wie het nog niet is gelukt. Met veel enthousiasme hebben we deze oprechte videoserie gemaakt. Je kunt alle afleveringen hieronder terugkijken en praktische informatie in alle blogs teruglezen.

 

Nutriphyt

Fertility Man & Woman

Ondersteunt de normale vruchtbaarheid